Güzel Sanatlar Akademisi

Güzel Sanatlar Akademisi


Güzel Sanatlar Akademisi, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çatısı altında geliştirilen yeni nesil kamusal sanat okuludur. Güncel akademik sanat anlayışıyla çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik sanat eğitimlerinin verildiği, ulusal ve uluslararası kültür sanat etkinliklerin yapıldığı sanat alanıdır.

Türkiye'de ilk defa bu kapsamda hayata geçirilen sanat okulu projesinde, akademik bilgiyi ve sanat birikimini ulaşılabilir kılmayı amaçlamaktadır.

Kurumumuz 1.394 m² bir alana sahiptir, içerisinde 6 Sanat Atölyesi, 1 Video Art Stüdyosu, 1 Animasyon Stüdyosu, 1 Dijital Tasarım Stüdyosu, 1 Konsept Tasarım Atölyesi, 1 Galeri, 1 Yaratıcı Çocuk Atölyesi, 1 Kütüphane, 1 Çini Seramik Fırın Atölyesi, 1 Teras ve Dinlenme alanları bulunmaktadır.

DİJİTAL TASARIM VE VİDEO ART STÜDYOLARI
Güzel Sanatlar Akademisi bünyesinde 2021 yılında Dijital Stüdyo ve Video Art Stüdyosu olmak üzere 2 adet stüdyo kurulmuştur. Dijital temelli ve son derece profesyonel bir bakış açısı ile kurulan her iki stüdyoda da farklı sanat disiplinlerinde eğitimler verilmesi, video çekimi, montajı, workshop vb. etkinlikler yapılması için çalışmalara başlanmıştır. Stüdyolarımızda her yıl ortalama 130-150 arasında genç öğrenciye çağa uygun dijital sanat eğitimleri verilmesi planlanmaktadır.

AKADEMİK EĞİTİM
Akademide 16 yaş ve üzeri öğrencilere akademik sanat eğitimi verilmesinin yanında, 7 – 18 yaş grubuna yönelik Yaratıcı Çocuk Sanat Eğitimleri ile çocuk, genç ve yetişkinler için de Dijital Sanat Eğitimleri kapsamında disiplinler arası sanat eğitimleri verilmektedir.
Akademi bünyesinde eğitim almak isteyen öğrenciler gerçekleştirilen yetenek sınavı ile eğitime hak kazanmakta 3 yıllık temel eğitim alan öğrencilerden başarılı olanlar proje gruplarına dahil olarak 2 yıl daha eğitim almaya devam etmektedir.
Eğitimler Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülmekte olup, eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz sertifika almaya hak kazanmaktadır.

a) Yetişkin Sanat Eğitimi
Yetişkinlere yönelik akademik sanat eğitimlerinde Temel Proje Grupları ve Sanat Grupları ismi ile kademeli bir sanat eğitimi sistemi uygulanmaktadır. 15 farklı branşta akademik eğitim verilmektedir. Branşlar aşağıdaki gibidir;
-Temel Sanat Eğitimi
-Resim Temel Eğitimi
-Çağdaş Sanat Pratikleri
-Sanatta Tasarım ve Kurgu
-Ebru
-Resim Teknikleri Eğitimi
-Minyatür
-Tezhip
-Sanat Tarihi
-İnce Kağıt Oymacılığı (Katı’)
-Klasik Cilt
-Seramik
-Çini
-Heykel
-Kağıt Konservasyonu

b) Dijital Sanat Eğitimi
Dijital sanatı ulaşılabilir kılarak yeni nesil kamusal sanat alanı oluşturmayı hedeflemekteyiz. Profesyonel dijital stüdyolarımızda çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik 8 farklı branşta nitelikli dijital sanat eğitimi verilmektedir. Branşlar aşağıdaki gibidir;
-Dijital İllüstrasyon
-Video Art
-Video Kurgu
-Video Çekim Teknikleri
-Video İçerik Üretimi
-Çizgi Roman
-Karakter Tasrımı
-Temel Animasyon

c) Yaratıcı Çocuk Eğitimi
Yaratıcı çocuk eğitimlerinde ilçemizdeki 7-18 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik eğlenceli yaratıcılıklarını keşfedecekleri, sanat üretim sürecini hissedecekleri ve her çocuğumuzun kendi rengini bulacağı yeni nesil yaklaşım gösterilen 3 farklı branşta eğitim verilmektedir. Bu branşlar aşağıdaki gibidir;
-Ebru
-Yaratıcı Resim Eğitimi
-Özel Eğitim

d)Güzel Sanatlara Hazırlık Eğitimi


KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ
Akademide eğitimin yanı sıra podcast, panel, workshop, sergi ve söyleşi etkinliklerinden oluşan ulusal ve uluslararası kültürel programlar gerçekleştirmektedir. Görsel sanatlar alanında ilçemizde önemli bir buluşma mekânı olan Güzel Sanatlar Akademisi, gerçekleştirdiği etkinlikler ile sanatın yeni nesil merkezi haline gelmiştir.

Kursa Kayıt Ol!